Ungdom

Ungdomssektionen är för de unga i föreningen, alltså de som är under 25 år. Vårt mål är att hålla igång skuttraditionen här på Västkusten, samt att ge så många ungdomar som möjligt chansen att uppleva glädjen i detta.

Det brukar bli en handfull utmanande ungdomsseglingar varje säsong som ger minnen för livet. Vanligtvis är vi ca 24 deltagare och ca 6-8 personer i besättningen. De två huvudseglingarna under sommaren är Nybörjarsegling och Äventyrssegling. Läs mer om de olika seglingarna i seglingsprogrammet.

För de erfarna erbjuder vi i samband med ungdomsseglingen en instruktörsutbildning så att du kan segla som instruktör på ungdomsseglingar och charter. Vi erbjuder även andra utbildningar i navigation, sjömanskap och säkerhet. Mer information om dessa dyker upp när det blir aktuellt.

Stipendium

För deltagare på Skonaren Ingos längre ungdomsseglingar finns det möjlighet att söka stipendium för deltagaravgiften. Stipendiet innebär att du själv bara behöver betala 50% av deltagaravgiften, Ekedalens stiftelse står då för halva avgiften upp till 2000 kr.

Kravet för att få stipendium är att du skall bo i Göteborgsområdet, är yngre än 18 år samt skickar in ansökan före den 30 april.

För mer information samt blankett för ansökan se Stiftelsen Ekedalens och Sjöfartsintresserades fonds hemsida.

Kontakta oss via kontoret@skonareningo.se