Where does Ingo sail?

Ingo seglar varje år allt från korta kvällsturer till två veckor medlemssegling runt Skandinavien. Ingen tidigare seglingserfarenhet krävs. Du lär dig tillsammans med andra ombord som har varit med tidigare och i din egen takt. Ingo går även att hyra från perioden maj till oktober för en kväll, en dag eller i flera dagar, såväl för segling som för arrangemang vid kaj.

Likt alla är vår verksamhet kraftigt påverkad av Corona, vi planerar att segla i sommar i största möjliga utsträckning enligt gällande föreskrifter. Läs hur vi gör det här!
Ungdom

Ungdom

Lär dig segla med Ingo! Varje sommar är det seglarskola, äventyrssegling och ett antal helgturer på höst och vår. Under vintern hjälper ungdomssektionen till med underhållet av Ingo samt har utbildningar och håller vinterläger.

Föreningen

Föreningen

Skonaren Ingos vänner grundades 1983. Föreningens målsättning är att genom trevlig gemenskap driva och utveckla Ingo. Vi seglar allt från långa medlemsseglingar till korta dagsturer. Testa på att segla Ingo med en After-Work segling eller bli medlem direkt.

Årets årsmöte kommer hållas den 21 mars 2021, läs hela kallelsen här!

Charter

Charter

Skonaren Ingo kan chartras för såväl för segling som för arrangemang vid kaj. Skonaren Ingo kan användas som konferens- eller festlokal med en annorlunda inramning eller som seglande kurs- och teambildningsfartyg. Eller varför inte ett seglande företagsevent där kunder eller personal får uppleva att segla på samma sätt som man gjorde för hundra år sedan. Eller varför inte uppleva kusten med kompisgänget?

Läs mer om hur du kan hyra Ingo här.

Ingo's history

Ingo's history

Ingo byggdes 1922 i Sjötorp i Vänern. Toppmordern med en tändkulemotor på 32 hästkrafter vilket gjorde att hon kunde gå Göta Kanal utan draghjälp. Seglandes som frakfartyg fram till slutet av 70-talet innan dagens förening tog över henne för att bevara detta kulturarv. Läs mer.

Engagerade medlemar

Med över 1000 ideella medlemmar är det många som är engagerade i Ingos framtid och utveckling. Gemensamt har vi intresset att värna om Ingos existens och framtida utveckling på vårt eget sätt. Allt från att segla skeppare, hjälpa till med underhållet på vintern till att bara uppleva skärgården genom en kvällstur ombord. Läs mer om hur du kan engagera dig.
Kristian Stryhn
Kristian Stryhn
Skeppare
Quirin Horn
Quirin Horn
Timmerman
Eigil Sörensen
Eigil Sörensen
Båtsman

Our trips

Varje år seglar Ingo en uppsjö seglingar. Allt från after work kvällar till två veckors medlemsseglingar. I år ska vi runda Sveriges sydligaste delar för att ta oss till östkusten. Detta är endast ett kort utdrag av Ingos seglingar under säsongen 2021. Fullständigt seglingsprogram här

A lot of work is required to keep Ingo sailing