Medlemsseglingar

För att hyra Skonaren Ingo se charter.

Segla med INGO för en oförglömlig upplevelse. Ingen tidigare seglingserfarenhet krävs. Du lär dig tillsammans med andra ombord som har varit med tidigare och i din egen takt.

Om inget annat anges utgår och avslutas seglingarna vid Klippan, Göteborg.

För deltagare på Skonaren Ingos ungdomsseglingar finns möjlighet att söka stipendium för upp till 50% av seglingskostnaden med ett tak på 2000 kr. Mer information finner du på vår sida för stipendium.

COVID-19

Likt alla är vår verksamhet kraftigt påverkad av Coronaviruset, vi planerar att segla i sommar i största möjliga utsträckning enligt gällande föreskrifter. De största förändringarna av verksamheten är samlade nedan.

Alla seglingsanmälningar kan ombokas eller återbetalas genom tillgodo presentkort fram till avgång för seglingen. Likt tidigare gäller full återbetalning vid avbokning tidigare än 30 dagar före avgång, samt 50% återbetalning vid 7 dagar eller tidigare.

Förändringar ombord

För dags/kvällsseglingar

  • Max 50 ombord.
  • Vi lagar inte mat till gäster ombord. Endast kaffe, te, vatten och liknande. Står det att mat ingår förbeställer vi portionsförpackad mat.
  • Catering skall vara portionsförpackad. Inga bufféer.
  • Utökade städ- och hygienrutiner, endast engångsartiklar och god tillgång till tvål och handsprit.
  • Om möjligt ha dagseglingar utan övernattning ombord.
  • Alla ombordvarande följer Folkhälsomyndighetens rutiner om avstånd och stannar hemma vid minsta tvivel.

Åtgärder som särskilt gäller övernattning och ungdomsseglingar

  • Ytterligare minskat antal ombordvarande.
  • Vid övernattning sprids alla sovplatser ut med största möjliga avstånd. 
  • Ingen självservering av mat.

Här finns alla samtliga förändringar samlade.

Medlemsseglingar 2021

Dessa seglingar förutsätter medlemskap i föreningen Skonaren Ingos Vänner. Är du ej medlem och anmäler dig till en segling kommer en faktura för individuellt medlemskap att utgå enligt på årsmötet beslutad kostnad. Vill du själv välja medlemskap lägg till ett av de under rubriken medlemskap. På medlemsseglingar förväntas att alla ombord är aktiva från början och efter egen förmåga deltar såväl med segling som med övriga praktiska göromål.

Kortare medlemsseglingar

På vår och höst seglar vi flera kortare medlemsseglingar! Allt från nationaldagsseglingen som bara är över en dag till årets midsommarsegling över en helg.

Långa medlemsseglingar

Längre sommarseglingar där vi utforskar Skandinavien.