Föreningen

Föreningen Skonaren Ingos Vänner bildades 1983. Målsättningen var att bevara Ingo som ett seglande fartyg med samma utseende som då hon byggdes 1922.

Ingo seglar från maj till oktober. Under seglingssäongen är det en salig blandning av medlemsseglignar, charterseglingar och andra evenemang. För att följa med på medlemsseglingar krävs medlemsskap i föreningen. Efter lite erfarenhet ombord, olika mycket beroende på vilken roll, är det möjligt att arbeta ideellt som besättning på Ingo.

Under vintern ligger Ingo upplagd och medlemmarna är då sysselsatta med reparationer, ombyggnader, förbättringar och egna kurser i navigation, sjömanskap med mera. Som tack för ideellt arbete seglar man för rabatterat pris nästkommande säsong.

Enligt tradition inleds säsongen med påriggning och provtur. Därefter någon dagstur och helgsegling. Efter midsommar börjar sommardelen. Den brukar vara uppdelad i en lång medlemssegling samt två ungdomsseglingar, en nybörjarseglarskola samt en äventyrssegling.

Därefter brukar det vara ett varierande utbud med olika turer, men säsongsavslutet är alltid “Västkustskutornas oktoberträff” och därefter en avriggningssegling.

Bli medlem

Det är mycket arbete med att hålla ett sådant här fartyg i skick, därför välkomnar vi alla som är intresserade att bli medlemmar i föreningen. Bli medlem här!

Styrelse

Styrelsen väljs av årsmötet för att långsiktigt bevara Ingo. Här kan du komma i kontakt med nuvarande styrelse.

Verkstad

Verkstaden ligger i Lundbyhamnen, där även Ingos vinterhamn är. På vintern sker underhåll av utrustning ombord på Ingo och i verkstaden. Adressen till verkstaden är Lundby Hamngata 40, 417 54, Göteborg.

För att ta sig till verkstaden med Västtrafik är närmsta hållplatsen Pumpgatan. Väl på pumpgatan går du mot Bra Sommarmöbler skylten. Skonaren Ingos verkstad är den gråa ståldörren till vänster och Ingo ligger vanligtvis under vintersäsongen nere vid vattnet. Adressen är Lundby Hamngata 40 417 54 GÖTEBORG.

Arbetsdagar i verkstaden är normalt onsdagskvällar mellan 17.00 och 21.00 och Lördagar 10:00 till 15:00 under vintersäsongen. Vid arbete i verkstaden bjuds det på fika.

Har du några frågor om verkstadsarbetet hör av dig till kontoret@skonaren-ingo.org

Bogsprötet

Bogsprötet är medlemstidningen som innehåller stort som smått, gammalt som nytt. Har du material som du vill ha med i nästa nummer så hör av dig till någon i styrelsen.

Medlemsbladet Ingo Nytt

Ingo Nytt var föreningens medlemsblad innan Bogsprötet såg ljuset. Dessa kommer läggas ut här allt eftersom vi hinner scanna in dem så håll utkik efter spännande läsning om Ingos öden och äventyr i det förgågna.