Ungdom

Ungdomssektionen är för de unga i föreningen, alltså de som är under 25 år. Vårt mål är att hålla igång skuttraditionen här på Västkusten, samt att ge så många ungdomar som möjligt chansen att uppleva glädjen i detta.

Vi är nu ett gäng på ungefär 60 personer men vi vill gärna bli fler! Vi hittar på mycket skoj såsom fester, studiebesök, säkerhetsutbildningar och inte minst seglingar. Bli medlem!

Det brukar bli en handfull utmanande ungdomsseglingar varje säsong som ger minnen för livet. Vanligtvis är vi ca 24 deltagare och ca 6-8 personer i besättningen. De två huvudseglingarna under sommaren är Nybörjarsegling och Äventyrssegling. Läs mer om de olika seglingarna i seglingsprogrammet.

För de erfarna erbjuder vi i samband med ungdomsseglingen en instruktörsutbildning så att du kan segla som instruktör på ungdomsseglingar och charter. Vi erbjuder även andra utbildningar i navigation, sjömanskap och säkerhet. Mer information om dessa dyker upp när det blir aktuellt.

Stipendium

För deltagare på Skonaren Ingos längre ungdomsseglingar finns det möjlighet att söka stipendium för deltagaravgiften. Stipendiet innebär att du själv bara behöver betala 50% av deltagaravgiften, Ekedalens stiftelse står då för halva avgiften upp till 2000 kr.

Kravet för att få stipendium är att du skall bo i Göteborgsområdet, är yngre än 18 år samt skickar in ansökan före den 30 april.

För mer information samt blankett för ansökan se Stiftelsen Ekedalens och Sjöfartsintresserades fonds hemsida.

Ungdomsstyrelsen

Inom Ungdomssektionen har vi vår egna styrelse som delegerar intressanta och lärorika arbetsuppgifter och har hand vår kassa när vi arrangerar egna aktiviteter. Alla ungdomar är välkomna på ungdomsstyrelsens möten, även om du inte är formellt invald. Som alltid är vi ungdomar bara glada om det kommer ännu fler på våra möten.

Sittande styrelse i Ungdomssektionen
Ordförande: Lea Schmidt Stryhn
Ledamot/Kassör: Tobias Hårder
Ledamot/Sekreterare: Daniel Jönsson
Ledamot: Ludwig Granstedt
Ledamot: Linus Bjom
Ledamot: Jakob Strömberg Örnefors
Ledamot: Liv Vilu-Destremau
Suppleant: Elias Wilderäng
Suppleant: Quirin Horn
Suppleant: Viola Hembäck

Kontakta oss via ungdom@skonareningo.se